HJEMMELAGET KEBAB + DRESSING

Det er endelig fredag, helg og avslapping til mange av dere. Her er det frihelg vertfall, men kurs står på tur. I går skulle jeg egentlig poste oppskriften på hjemmelaget kebab som flest av dere ønsket å få, men slik ble det ikke da jeg var på seinvakt og ikke hadde mulighet til det. Dette er den perfekte fredags kos middagen om du ønsker litt variasjon fra tacoen.

           

           Ingredienser: 

  • 500g karbonadedeig eller kjøttdeig av lam
  • 1 hvitløksfedd
  • 1ss fullkorns mel
  • 2ss olivenolje
  • 1ts spisskummen
  • 1ts malt koriander
  • 2ss hakket persille
  • 1egg
  • salt og pepper

________________________________________

  • pitabrød
  • salat
  • agurk
  • Mais

           Dressing:

  • 2dl gresk yoghurt
  • 1ss spisskummen
  • saft av 1 sitron
  • 4-5ss olivenolje
  • salt og pepper

 

           Slik gjør du:

  1. Rør kjøttet sammen med hakket hvitløk og alle de øvrige ingrediensene. Legg bakepapir på en stekeplate, og press kjøttet flatt utover pannen. Stek farsen under grill funksjonen på 250grader i 4-5 minutter
  2. Ta stekeplaten ut av ovnen og løft kjøttet over på et fal. Hell av væsken i stekepannen og legg et nytt bakepapir, snu kjøttet og stek på andre siden i 3-4 minutter 
  3. Vask salat, skjær opp det du ønsker å ha som tilbehør
  4. Dressing: Bland sammen alle ingrediensene. Skjær kjøttet i strimler og legg det i varme pitabrød sammen med salat og dressing

Er det en spesiell oppskrift dere ønsker? Hva ønsker du å lese mer av?

@Natalie

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg